zaterdag 5 februari 2011

2011: een jaar in film (remakes, sequels, prequels, reboots): deel 1 animatie

2011 is nu reeds een dikke maand ver, maar de meest geanticipeerde films zitten er nog aan te komen. Wat onmiddellijk opvalt is dat er dit jaar verbazend weinig originele films gepland staan. We gaan van de ene sequel naar een remake en omgekeerd. Hollywood speelt blijkbaar op veilig, maar zelfs dat is niet zonder risico's. Een gebrek aan nieuwe originele verhalen wil ook zeggen dat er geen nieuwe toekomstige franchises kunnen komen, het enige wat kan gebeuren is dat de huidige franchises zullen opdrogen, mensen komen dingen nu éénmaal beu na een tijd als er geen inhoud of vernieuwing inzit. Weinig franchises kunnen dit dan ook overleven, slechts 1 komt naar boven en dat is de James Bond reeks die al wat hoogte en dieptepunten heeft gekend in zijn bijna 50-jarig bestaan. Maar Sequels hebben ook hun voordelen, het voelt goed bepaalde personages terug te zien, voornamelijk in de volgende categorie: animatie. 
Hieronder een overzicht van de grootste titels die dit jaar op jullie zullen worden losgelaten.



CARS 2:
Een vervolg op de film uit 2006. De opbrengst van deze films was de laagste voor pixar sinds 'A Bug's Life' maar de ontvangsten gecreëerd uit de merchandising is ongezien. Daarom dus dit vervolg waarin Lightening Mcueen de VS verlaat en zich waagt aan een internationaal avontuur.


RIO:
Van de makers van 'Ice Age' komt dit verhaal over een vogel die niet kan vliegen uit de amerikaanse staat Minnesota. Als de eigenaars van Stu horen dat er zich in Rio de Janeiro een vrouwelijk exemplaar van deze soort bevindt, gaan ze onmiddellijk er naar toe. Daar aangekomen worden beide vogels gekidnapt en begint een dolkomisch avontuur.




KUNG FU PANDA 2:
Alweer een vervolg op de lijst. De eerste film was het grootste succes voor dreamworks sinds de Shrek-reeks en daarom volgt nu onvermijdelijk een tweede deel. In dit deel dienen onze oude helden zich te verenigen met enkele nieuwkomers om samen een oude vijand met nieuwe wapens te kunnen bestrijden. Origineel klinkt het niet, maar we zien wat de makers er van gemaakt hebben.



GNOMEO AND JULIET:
Dit is een nieuwe kijk op het al te bekende verhaal van 'romeo & juliet' waarin tuinkabouters uit de tuin van 2 buren obstakels zullen dienen te overwinnen om hun liefde te kunnen laten uiten. Hopelijk heeft dit verhaal een ander einde dan dit van het originele verhaal of ik denk dat een toekomstige franchise er niet onmiddellijk inzit.








RANGO:
Naar deze kijk ik het meest uit, het verhaal van een verdwaalde chameleon die een westernheld wil zijn. hij belandt plots in een stadje vol gespuis en bandieten waar hij genoodzaakt is om juist die rol van held op zich te nemen. Van de maker van de de eerste 3 'Pirates Of The Caribbean' films en met Johnny Depp.







HOP:
weinig bekend over deze film buiten dat het gaat om een konijn dat per ongeluk de paashaas aanrijdt en zijn taken dient over te nemen om tot een geslaagde pasen te komen.



MARS NEEDS MOM:
Het verhaal van een jongetje die een diepere appreciatie krijgt voor zijn moeder nadat die ontvoerd werd door marsmannetjes en hij gedwongen wordt haar terug te halen. Aliens in animatie films (buiten Wall-E en Monsters vs. aliens) niet echt een bewezen combinatie, maar wie weet.




THE SMURFS:
een nationale trots die verfilmd wordt, altijd leuk. Maar ik heb toch meer vertrouwen in de volgende film uit dit lijstje, vooral omdat dit geregisseerd is door Raja Gosnell bekend van de 2 Scooby Doo films.






The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn:
1 van de 2 films die dit jaar uitkomen gemaakt door Steven Spielberg en de verfilming van nog een nationale trots. Een samenwerking tussen Spielberg en Peter Jackson, die de volgende zal regiseren, kan niet slecht aflopen. Ik verlang al om deze film te zien. Volledig gemaakt met dezelfde technologie als Gollum uit de 'Lord Of The Rings'reeks, zal dit een pareltje van formaat moeten zijn.







ARTHUR CHRISTMAS:
Dit verhaal onthult hoe de kerstman in één nacht alle cadeau's kan bezorgen en hoe één ongewone persoon moet helpen daarin te slagen. lijkt me leuk, maar vertoont net iets teveel vergelijkingen met hop. We zullen zien.


WINNIE THE POOH:
Momenteel de enige handgetekende tekenfilm die gepland staat. Winnie the pooh is een tijdsloos personage dat zowel de ouders, die hiermee zijn opgegroeid, als hun kinderen, die dit net ontdekken, zal kunnen doen plezieren.




volgende keer: sequels, prequels en remakes. Welke films zullen de box-office in 2011 aanvoeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten